Leave Your Message

Ou te mana'omia moni lava se pateta ricer?

2024-07-23 16:20:53
A o'o mai i masini umukuka, e iai lava se fesili o le mana'omia ma mea fou. O le pateta ricer o se tasi lea o meafaigaluega e masani ona tuua ai kuka a le fale ma mafaufau loloto i lona aoga. Afai na e mafaufau pe tatau i se pateta ricer ona maua se avanoa i lau umukuka, e le o tuulafoaiina oe. Se'i o tatou su'esu'e i le lalolagi o pateta ricers ma su'esu'e pe o se meafaigaluega e tatau ona i ai mo au taumafaiga tau kuka.

O le a le aSu'esu'ega Pate?

O se pateta ricer e pei o se lolomi kalaka tele. E aofia ai se atigipusa (hopper) ma ni pu laiti i le pito i lalo ma se pa'u e oomi ai meaai i totonu o nei pu. A tuu pateta i totonu ma oomi faatasi ia au, ona tuleia lea o pateta i totonu o maa, ma maua ai ni fasi araisa ninii mama.


O Fa'amanuiaga ole Fa'aaogāina ole Ricer Pateta

Smoony atoatoaMashed Potatoes

O se tasi o mafua'aga autu e fa'aaoga ai se pateta ricer e mo le ausiaina o pateta mashed sili ona kulimi, e leai ni tu'i. E talepe i lalo e le araisa ia pateta i ni vaega laiti, tutusa, faʻamautinoaina se mea lamolemole e faigata ona ausia i se masher masani.

Fetuuna'i

E ui e taʻua o le pateta ricer, o lenei meafaigaluega e le gata i pateta. E mafai ona fa'aoga e fa'amama ai isi fualaau faisua e pei o kāloti, turnips, po'o pateta suamalie. E aoga foi mo le faia o le gnocchi, oomiina le tele o le susu mai meamata vela, poʻo le saunia foi o meaai pepe.

Taumafaiga Laiti

O le fa'aaogaina o se pateta ricer e mana'omia ai le fa'aitiitia o le ga'o tulilima pe a fa'atusatusa i le milimili i le tui po'o le mili. O le gaioiina o le leve e faigofie ai ona fa'agaoioia pateta i se taimi vave ma fa'aitiitia ai le mamafa.

I'uga faifai pea

Mo fuala'au e mana'omia ai se mea'ai faifaipea, e pei o le gnocchi po'o nisi o keke, o le pateta ricer e maua ai fa'ai'uga tutusa i taimi uma, lea e mafai ona sili atu ona faigata ona ausia i isi meafaigaluega.


Manatu A'o le'i Fa'atau

Avanoa Teuina

E mafai ona lapopoa ma mana'omia le tele o avanoa e teu ai nai lo se masher masani. Afai e iai sau umukuka laʻititi, mafaufau pe iai sou avanoa e teu ai lenei meafaigaluega.

Fa'amamaina

E ui o le tele o pateta rices e saogalemu mo le fufulu ipu, o le faʻamamaina o pu laiti e mafai i nisi taimi ona fai sina faʻalavelave, aemaise lava pe a pipii meaʻai. Ae ui i lea, o le tele o faʻataʻitaʻiga ua mamanuina e faʻamavae mo le faʻamamaina faigofie.

Ole Fa'aaogāga

Mafaufau pe faafia ona e sauniapalu pateta po o ipuo le a manuia mai le fa'aaogaina o se araisa. Afai o le palu pateta o se mea e seasea maua nai lo o se mea'ai masani, atonu e te iloa ai o se masher masani e lava mo ou mana'oga.

O lea la, e te mana'omia moni se pateta ricer? O le tali e fa'alagolago i au mausa ma mea e te mana'o iai. Afai e te fa'atauaina ni pateta kulimi kulimi ma e masani ona kuka ni mea'ai e mana'omia ai fuala'au fa'ama'i pe mama, e mafai ona avea le pateta ricer ma fa'aopoopoga taua i lau umukuka. I le isi itu, afai e te pipii i le avanoa pe e te le faia soo ni fua e manaʻomia ai se ricer, atonu e te fiafia e pipii atu i se masher masani.

Mulimuli ane, o se pateta ricer o se meafaigaluega faʻapitoa e sili atu i lona faʻamoemoega patino. Afai e te filifili e faʻaopoopo se tasi i lau umukuka, atonu e te talisapaia le faigofie ma le tumau e aumaia i au pateta palu ma isi meaʻai. Manuia le kuka!


pateta-mashera4h